Διαγωνισμοί προμηθειών

Η οικονομική κατάσταση στην οποία  βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων οι οποίοι δεν περιορίζονται εντός των Ελληνικών συνόρων.  Σε μεγάλο βαθμό όμως είναι αποτέλεσμα της απληστίας, της αγραμματοσύνης, της αντίληψης ότι όλοι πρέπει να αποκτούμε γρήγορα χρήματα ανεξάρτητα από προσπάθειες, εμπειρίες, γνώσεις και αποδεδειγμένες επιτυχίες, άκρατου εγωισμού (εγώ είμαι κι άλλος κανένας), άπειρης αδιαφορίας για τον δίπλα (τι με νοιάζει εμένα τώρα…) κλπ κλπ. Δυστυχώς η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Πίστευα μέχρι πςόσφατα ότι ίσως  κάποιοι να εχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους και άρα να ακολουθήσουν οι ανάλογες θετικές πράξεις.  Έπεσα έξω!  Βρέθηκα σέ έναν πρόχειρο διαγωνισμό στον οποίο επικράτησε ο τύπος και η σοβαροφάνεια και βεβαίως όχι η ουσία.  Δεν με ενδιαφέρει τόσο ότι δεν κέρδισα εγώ (απρόλο που δεν είναι εποχή για να αφήνεις τίποτε) αλλά το ότι οι άνθρωποι που τον είχαν προκηρύξει δενήταν επαγγελματίες και άρα δεν μας συμπεριφέρθηκαν ως επαγγελματίες.  Με ενδιαφέρει που επέλεξαν μια εταιρεία η οποία είτε δεν θα φέρει τους στόχους που δήλωσε ότι θα φέρει είτε θα χρησιμοποιήσει  ανθρώπους αμοίβοντάς τους κάτω από τα νόμιμα. Το τίμημα που προσέφερε ήταν κάτω του κόστους και μη μου πείτε ότι πρόσφερε κάτω του κόστους «για να συχωρεθούν οι αμαρτίες της μάνας της».

Δεν είμαι εγώ η κατάλληλη για να τους κάνω μαθήματα διαφάνειας ή επαγγελματικής συμπεριφοράς, κλπ έχουν τους προισταμένους τους οι οποίοι πρέπει να τους ελέξγουν ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΟΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΜΕΙΟΔΟΤΗ.   Αλλά δεν μπορώ να μην αγανακτώ όταν μας θεωρούν ηλίθιους, και δυστυχώς πάντα έχουν τους τρόπους να σε ξεγελάνε και να κάνουν τη δουλειά τους – γιατί τους χρησιμεύσαμε ως πλειοδότες ώστε να μην κριθεί άγονος ο διαγωνισμός.  Πριν από 2-3 μήνες περίπου κάποιοι άλλοι τον έκριναν άγονο και δεν μας κουβάλαγαν πέρα – δώθε. Ντροπή παιδιά! Ντροπή! Λίγος σεβασμός είναι πολύ πιο ανταποδοτικός σε περιόδους κρίσης γιατί μπορεί να βρεθείτε ΚΑΙ στο πεζοδρόμιο γιά να μην πω ότι θα φοράτε και ριγέ φορμίτσες (και οι ρίγες θα είναι κάθετες για να αδυνατίζουν τις κοιλάρες σας). 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ κι αν μου πει κάποιος ότι αυτός ο τόπος θα φτιάξει μάλλον θα ονειρεύεται.  Θα μου πείτε εδώ η κυβέρνηση λέει μπράβο με την περαίωση για άλλη μια φορά σε αυτούς που καθυστερούν –   ένεκα τα άδεια ταμεία ….. αλλά για όλα υπάρχει μια δικαιολογία …

Θα μου πείτε γιατί δεν κάνω επίσημη καταγγελία… Και σας απαντώ ευθέως : Διότι πιστεύω ότι θα χάσω αδίκως το χρόνο μου και δεν έχω τόσο χρόνο περισσευούμενο.

Αν εχετε να μοιραστείτε μαζί μου κάποια περίπτωση δική σας ευχαρίστως να την ακούσω, να την διαβάσω ήθελα να πώ / να γράψω!

Advertisements

2 comments

  1. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι παρατηρήσεις σας ήταν κάτι παραπάνω από εύστοχες και συνάμα αντανακλούν στο στρουθοκαμηλισμό που αντικατοπτρίζει την δημόσια διοίκηση του Ελληνικού κράτους. Ασχολούμενος με τον χώρο της υγείας το πάρτυ των προμηθειών δεν έχει τελειωμό. Αρκεί να πάρει κανείς τις διακηρύξεις και θα εντοπίσει τις προχειρότητες αλλά και την ένδοια σε προγραμματισμό και σε οργάνωση. Και το ζητούμενο είναι ότι ΠΟΙΟΣ θα βελτιώσει το υπάρχον κλίμα- σύστημα. Οι ευθυνόφοβοι? Οι ανεπαρκείς? Οι άνθρωποι που είναι της φιλοσοφίας » Πονάει πόδι κόψε πόδι& χέρι (αφού το χέρι θα πονέσει αύριο γιατί να μην το κόψουμε και αυτό τώρα…)». Δεν υπάρχει ελπίδα…. Μόνο ολοκληρωτικές αλλαγές μπορούν να θέσουν ένα τέλος σε όλα αυτά. Ένα ΄σπίτι που έχει σάπιες βάσεις όσες τσιμεντοενέσεις και αν του κάνεις δεν λύνεις το πρόβλημα… Μόνη επιλογή είναι να το γκρεμίσεις και να το φτιάξεις απο την αρχή….

  2. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Βέβαια για μένα είναι αρκετά απαισιόδοξο να διαβάζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα κι ότι πρέπει να γκρεμίσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή…. Μήπως πρέπει όλοι μας να γίνουμε πιό ενεργοί πολίτες; Κι αν ναι, πώς ξεκινάει κάποιος να κτίζει;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s