Κούλουμα και Σαρακοστή

Είτε προέρχεται από το λατινικό cumulus συσσώρευση, σωρός, αφθονία, είτε από τις κολώνες του Ολυμπίου Διός σημαίνει ότι με τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ τελειώνει η εποχή της αφθονίας και αρχίζουμε τη ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, τις σαράντα ημέρες νηστείας, προσευχής, μεταμέλειας, λιτού βίου προκειμένου να προετοιμαστούμε για το Πάσχα, για την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, της απελευθέρωσης μέσω της συγγνώμης για το πέρασμα από τη φθαρτότητα στην αιωνιότητα.
Δεν είμαι σίγουρη γιατί ξεφαντώνουμε μασκαρεμένοι. Ισως για να πιστέψουμε ότι στην καθημερινότητα υποδυόμαστε μόνο τον εαυτό μας! Αμ δε!
Γενικά δεν καταλαβαίνω τους άλλους ρόλους, σθεναρά προσηλωμένη στα δικά μου έργα και ημέρες,εκτός κι αν πρόκειται να συμβιώσω, συνδιαλαγώ, συναποφασίσω, κλπ, κλπ
Δύσκολες, βαρειές, μαχητικές, άγονες πολλές φορές, άσφαιρες ποτέ, επαναλαμβανόμενες καθημερινές σκηνές όταν επιμελώς δεν αναγνωρίζω το νόημα… και πάλι και πάλι, αέναα, αχόρταγα, ονειροπόλα κι όμως τόσο ρεαλιστικά, τόσο ανθρώπινα, απλά αυθόρμητα, απλά αληθινά.
Ευχόμαστε «υγεία» πάντα γιατί είναι τελικά το μόνο μη ελέξγιμο! Ή μάλλον αυτό που τελικά μπορεί να αποβεί μοιραίο και οριστικό της απώλειας….Γιατί κι άλλα πολλά είναι μη ελέξγιμα αλλά προφανώς προκαλούν το μοιραίο εμμέσως….
Πάντα θαυμάζω την ανατολική στωικότητα όπου η μικρούλα και ασήμαντη σταγόνσ του νερού (απ όπου κι αν προέρχεται) διαβρώνει και λειαίνει τον απροσπέλαστο, αμετακίνητο και σοβαροφανή βράχο….
Καλά Κούλουμα λοιπόν σήμερα και εξαιρετικές προετοιμασίες για να διδαχθούμε μέσα από το λιτό βίο την αξία του ΕΙΜΑΙ και να ξεχάσουμε τη φθαρτότητα και την κενότητα του ΕΧΩ!
Εκτός κι αν πρόκειται για ακριβά δώρα τύπου Κασκώλνικοφ…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s